Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning med Picolaser

Vi använder Picolaser som är skonsammare för vävnaden runt behandlingsområdet, men mycket effektivare på pigmentet eftersom lasern är snabbare och starkare än föregående generationens laser. Risken för hyperpigmenteringar är väldigt låg men det är viktigt att du följer råden du får om eftervård. Vår Picolaser kan ta bort/bleka svart, brunt, blått, lila, rött, gult, grönt, och turkos. Neon och metallic går ej. Borttagning/blekning av tatuering kräver i de flesta fall 6-8 gånger, men kan gå på färre eller fler besök. Behandlingen bör inte upprepas oftare än var 6:e vecka. Viktigt att du är frisk, äter bra och dricker mycket vatten. Gamla tatueringar är lättast att ta bort. Nya tatueringar som du ångrat behöver vara minst två månader gamla.

Före behandlingen: Undvik solning och Brun Utan Sol i minst 14 dagar före behandlingen. Lägg på rikligt med bedövningssalva 1h före (från apotek) och täck området med plastfilm. Vill du ha starkare bedövning går det att lägga till hos oss när du bokar, men vissa väljer även att inte bedöva. Behandlingen: Det går mycket snabbt och kan kännas brännande och svidande. Under närmaste 30 minuter är det viktigt att kyla det behandlade området. Du får med dig en kylpåse och en läkande barriärcreme finns att köpa med hem på Studion.

Efter behandlingen: Kyl ner det behandlade området ett par tillfällen ytterligare när du känner att värmen återkommer. Även om ingen värmeutveckling uppstår rekommenderas att du kyler ner minst 2 ggr till efter din behandling. Det tatuerade området kommer att svullna upp. Om sår och skorpor uppstår - klia, pilla eller skrapa EJ bort dessa utan låt detta läka ut av sig själv. Undvik vatten på området tills det läkt. Du kan smörja med förslagsvis vår läkande barriärcreme för att hålla det mjukt och undvika sårskorpor.

Ang. Sol: Sola ej det behandlade området om det är blåsor och skorpor kvar, täck den behandlade ytan med kläder. Använd minst SPF 30 på det nyläkta området.